Академия за таланти по програмиране и роботика

Академията за таланти по програмиране и роботика към Бургаския свободен университет е образователна инициатива, предназначена за ученици и студенти, целяща да събуди и запази интереса на обучаемите към програмиране и роботика, и да подготви следващите български шампиони по ИТ.

Обучението е организирано в тематични школи:

  • Школа по основи на програмирането, покриваща учебната програма на Telerik Kids Academy, базирана на езика C++ и подходяща за начинаещи.
  • Школа по разработка на настолни и мобилни приложения, предназначени за платформите Windows и Phone, базирана на езика C# на Microsoft и подходяща за напреднали.
  • Школа за писане на уеб приложения, базирана на платформата ASP.NET на Microsoft и подходяща за експерти.
  • Школа за създаване на мултиплатформени мобилни приложения, предназначени за телефони Android, iPhone и Windows Phone, базирана на XAMARIN технологията на Microsoft.
  • Школа по роботика, която запознава обучаемите с комплектите LEGO MindStorm и тяхното програмиране.

Занятията се провеждат събота и неделя в БСУ, според график за провеждане на занятията за съответната школа. За желаещите следва заплащане на такса. Повече информация ще бъде налична след запълване на съответната школа и ще бъде публикувана в http://atp.bfu.bg/ и http://robots.bfu.bg/. Интересът към школите е голям, побързайте да се запишете и Вие.

Информация за родителя

Информация за ученика

БСУ © 2018